Förskolan

Bostället är en liten förskola där dagarna fylls med glädje och upplevelser. Förskolan är belägen i en grön omgivning utanför Ystad mellan Snårestad och Balkåkra. Skog, hav och böljande åkrar har vi runt knuten.

På Boställets förskola hittar du härligt busiga barn och engagerade pedagoger. Hos oss känner barn, föräldrar och  personal glädje, trivsel och trygghet.

Vi vill ge barnen möjlighet att utveckla alla sina sinnen. Därför har skapande en central roll i vår dagliga verksamhet. Olika uttrycksformer välkomnas och flätas in på ett naturligt vis i undervisningen. Hos oss är dörren till ateljen alltid öppen. Där finner barnen olika material som väcker deras nyfikenhet och vilja att skapa. På gården har vi möjlighet att följa höns och får i deras vardag.

Trädgården är stor med öppna ytor samt naturliga små ”rum” som buskar och häckar skapar. Under alla fyra årstider kan vi följa fruktträdens och blommornas livscykel på nära håll. Gården lockar till lek, äventyr och lärande.

 

Arbetssätt

Vår dagliga verksamhet genomsyras av lek, lärande, skapande, rörelse, utevistelse, sång och glädje.

Vi är flexibla och arbetar mycket efter barnen och föräldrarnas behov. Vi tar hänsyn till och utgår ifrån alla barns intresse, nyfikenhet och lust till lek och lärande. För oss är det viktigt att alla barn ska känna sig trygga och harmoniska varje dag. Vår verksamhet är byggd av lek, utbildning och lärande i en balanserad mix. Våra pedagoger har hög kompetens. De möter varje barn där det är i sin utveckling och utifrån det utmanar och uppmuntrar barnen i deras fortsatta utveckling.

 


 

En dag på förskolan

Såhär kan en vecka se ut på Boställets förskola. Klicka HÄR för att kika in.

 

 

 

 


Vi har lediga barnplatser!
+